Голяма трагедия с български военен в Сараево

https://crimes.bg/index.php/analizi/golyama-tragediya-s-balgarski-voenen-v-saraevo/42229 Crimes.bg
Голяма трагедия с български военен в Сараево

Голяма трагедия с български военен в Сараево

Български военен загина в Сарево. Екшънът се е разиграл на българския контингент в Босна и Херцеговина, съобщават от Министерство на отбраната.

От ведомството предават, че на 29 октомври тази година в 9.20 часа българско време се е случил кошмарен инцидент в база „Бутмир“, намираща се в град Сараево, Босна и Херцеговина. Там е бил открит български военен с огнестрелна рана. Загиналият мъж е военнослужещ от състава на българския военен контингент. Той е участвал в операцията на Европейския съюз „Алтеа“.

Пристигайки на мястото на инцидента, лекарите от базата единствено са констатирали смъртта на мъжа.

Органите на Военната полиция от състава на операцията са информирани за случилото се. Те незабавно са предприели действия по разследване на инцидента.

Тялото на загиналия ни сънародник ще бъде транспортирано до родината със самолет, който е от състава на ВВС.

От Министерството на отбраната изказват своите най-искрени съболезнования към семейството на загиналия български гражданин, който е изпълнявал военна мисия, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.