Главният секретар на МВР разкри сценария за окървавяване на протестите

https://crimes.bg/index.php/analizi/glavniyat-sekretar-na-mvr-razkri-scenariya-za-okarvavyavane-na-protestite/39060 Crimes.bg
Главният секретар на МВР разкри сценария за окървавяване на протестите

Главният секретар на МВР направи горещи разкрития за протестите

Ивайло Иванов - главният секретар на МВР призова гражданите да запазят самообладание. Той помоли протестиращите да не се поддават на провокации.

На брифинга пред СДВР Иванов заяви, че всичко може да протече мирно и тихо. Той добави, че за дребните инциденти вина имат всички присъстващи на протеста.

Главният комисар каза още, че сред участниците в протеста е имало такива, които са съобщили в МВР, че има провокатори.

Иванов е категоричен, че полицаите не са враг на протестиращите, а просто си вършат работата.

"Не може да се дръпнат и да оставят българските институции без охрана. Не може да се приберат и да оставят хората безнаказано да вършат погром. Това не е демократично и не се допуска никъде по света", добави главният секретар на МВР.

Той заяви, че го боли много за колегите.

Иванов каза, че се потвърждават всички информации за участието на платени провокатори в протестите и голяма част от тях дори не знаят за какво са там.

Главният комисар отказа да коментира за плащането, заявявайки че все още не са събрани достатъчно доказателства и с изявлението си ще попречи на разследването.

Той изрази гнева си от фалшивата новината, че един от протестиращите е починал. Иванов е убеден, че подобна новина ще преобърне протестите и би довела до тяхното окървавяване.

Източник: Блиц.бг

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.