Ген. Мутафчийски разкри коя ще е следващата мярка

https://crimes.bg/index.php/analizi/gen-mutafchiyski-razkri-koya-shte-e-sledvashtata-myarka/38614 Crimes.bg
Ген. Мутафчийски разкри коя ще е следващата мярка

Ген. Мутафчийски обяви на извънреден брифинг броят на заразените с коронавирус в страната ни. Той заяви, че към този момент новите случаи са осем. Всички положителни проби са на пациенти от София и с броят на установените лица с коронавирус в столицата става общо 214 души. За страната ни към този момент общият брой е 346 души. От тях 125 са настанени за лечение в болница, 13 са интубирани в интензивен сектор, заяви ген. Мутафчийски. 

 

Той добави, че общо 276 са изследваните проби днес. В страната ни жертвите на коронавирус вече са 8 души. Шефът на ВМА съобщи, че се наблюдава спад на средната възраст на починалите. Тя се снижи на 66 години.

 

Един от новите потвърдени случаи е на мъж от Германия, който е с изразена симптоматика. Сред изписаните има двама с 2 положителни проби. Общият брой на пациентите, коити са изписани, вече е 14 души. 

 

Ген. Мутафчийски добави, че в Пещера има изписани двама пациенти за домашно лечение. Те все още не са дали отрицателни проби, но клиничните им показатели са добри. 

 

Специалистът поясни, че липсват достатъчно проучвания по въпроса за ефективността на руското антималарийно лекарство„Хлороквин“. Той добави, че използваните в момента, освен традиционните, не са с доказан ефект в борбата срещу коронавируса.

 

Ген. Мутафчийски съобщи коя ще бъде следващата въвдена мярка. Той сподели, че тя ще е свързана с придвижването в градовете, което ще се осъществява само с декларация. Въпрос на време е въвеждането на тази мярка, заяви специалистът, цитиран от БЛИЦ. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.