Евакуират чужденците от Ухан

https://crimes.bg/index.php/analizi/evakuirat-chuzhdencite-ot-uhan/34300 Crimes.bg
Евакуират чужденците от Ухан

От днес започна евакуацията на чужденците в Ухан. Самолет с 200 японци на борда вече отлетя от китайския град към родината на пасажерите, съобщава Вести.бг.

 

Редица държави организираха евакуацията на гражданите си, намиращи се на територията на Китай и по-специално град Ухан. 

 

Общо 650 японски граждани са поискали да бъдат евакуирани в родината си.

 

Ухан остава в изолация. Преустановено е движението на влаковете, междуградските автобуси. Властите осъществяват засилен контрол над автомобилния трафик.

 

Гражданите на Европейския съюз, които желаят да напуснат града, ще бъдат извозени с два френски самолета.

 

Южна Корея също организира чартърни полети за гражданите, които са блокирани в Ухан.

 

Канада все още не е предприела мерки за евакуация на гражданите си и обяви единствено, че на територията на Ухан живеят 126 канадци. Американската страна все още преценява как да действа.

 

Австралия налага по-специални мерки. Евакуираните австралийски граждани няма да бъдат допуснати в континентална Австралия. Те ще бъдат извозени до малък остров в Индийския океан, където ще останат през карантинния период от 14 дни, за да е сигурно, че заразата няма да бъде пренесена на континента.

 

Властите в Пекин обявиха, че ще санкционират аптеките, които продават хирургически маски на по-високи цени.

 

Предвижданите глоби са до 3 милиона юана, което се равнява на 430 хиляди щатски долара.

 

Проверява се и ценовата политика при продажбите на други препарати за предпазване от коронавируса, като дезинфектанти и ръкавици. Регистрираните нарушения до този момент са 31. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.