Ето какво се случва с един от похитителите на Фарук Манаф

https://crimes.bg/index.php/analizi/eto-kakvo-se-sluchva-s-edin-ot-pohititelite-na-faruk-manaf/41548 Crimes.bg
Ето какво се случва с един от похитителите на Фарук Манаф

Ето какво се случва с един от похитителите на Фарук Манаф

Пловдивският апелативен съд реши съдбата на един от похитителите на Фарук Манаф. Магистратите решиха да оставят в ареста Симеон Иванов с прякор Главата. Те отхвърлиха искането за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в парична гаранция, пише БЛИЦ, позовавайки се на trafficnews.bg.

Главата настоява да излезе на свобода, за да се грижи за своето семейство и за стопанство край Войнягово, където отглежда коне. Но искането му не бе уважено.

Иванов е обвинен за участие в отвличане, нанасяне на побой и жестоко отношение към Манаф, станало на 16.11.2020г. в Пловдив.

От събраните до момента доказателства, не е разколебано обоснованото предположение, че Симеон Иванов е съпричастен към повдигнатото му обвинение, въпреки някои противоречия в показанията на свидетели, които не са достатъчни, за да се обоснове промяна на мярката за неотклонение - това е мнението на магистратите.

Те са убедени, че при по-лека мярка, има реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Този извод се обосновава от данни по делото, че Иванов е отправял заплахи за саморазправа към пострадалия Манаф както и, че имал връзка с полицейски служители, от които получавал информация за разследването срещу него.

През май при акцията на прокуратурата и Вътрешна сигурност в Пловдив Главата бе единственият задържан. От тогава в ареста са част от ударната бригада на пловдивската полиция - началникът на Трето РУ-Самуил Хаджиев и полицаят Атанас Качаков.

 

След побоя Манаф е подал жалба, а извършителите на престъплението били силно притеснени от започналото разследване. Това е причината за следващите престъпления на групата. Месец след побоя и подаване на жалбата Фарук е спрян от полиция в Карлово, а в колата му са открити наркотици.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.