Eто какво се случва с делото за смъртта на Милен Цветков

https://crimes.bg/index.php/analizi/eto-kakvo-se-sluchva-s-deloto-za-smartta-na-milen-cvetkov/41784 Crimes.bg
Eто какво се случва с делото за смъртта на Милен Цветков

Eто какво се случва с делото за смъртта на Милен Цветков

Делото за смъртта на Милен Цветков продължава. Това съобщи NOVA. След дългото прекъсване заседанията ще бъдат подновени. Причината за дългата пауза е смъртта на експерт. Той е трябвало да установи психическото състояние на подсъдимия Кристиан Николов, пише БЛИЦ.

Навръх Великден миналата година журналистът загина в тежка катастрофа.

Резултатите от експертизите сочат, че при катастрофата подсъдимият Николов е карал с близо 100 км/ч. В кръвта му са открити три вида наркотични вещества. 

На последното съдебно заседание магистратите решиха Кристиан Николов да остане в ареста. 

Обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков, остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Показанията на множество свидетели подкрепят решението на магистратите. Те не изключват вероятността Николов да се укрие или да извърши друго престъпление, въпреки напредналия процес.

„Опасност в изключително висока степен”, според съда е това, че мъжът е нарушил правилата за движение - употребил е наркотици и е шофирал с висока скорост. Съдът намира срока на задържане за „разумен”, информира Нова телевизия.

По-рано убиецът на Милен Цветков поиска мярката му за неотклонение от „задържане под стража” да бъде променена в по-лека - „домашен арест”. 

Адвокатите му са категорични, че той е в ареста твърде дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало да се попречи или повлияе на гледането на процеса.

„Искам да помоля уважаемия съд за по-лека мярка. Имам установен адрес, няма да се укрия и мога да търпя по-лека мярка”, заяви обвиняемият. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.