Ето какво се случва с Ахмед Муса

https://crimes.bg/index.php/analizi/eto-kakvo-se-sluchva-s-ahmed-musa/41694 Crimes.bg
Ето какво се случва с Ахмед Муса

Ето какво се случва с Ахмед Муса

 

Ахмед Муса, който бе осъден за разпространение на радикален ислям и идеите на терористичната организация “Ислямска държава”, е преместен от пазарджишкия в старозагорския затвор. Това се е случило още преди няколко дни, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Марица".

 

Именно преместването му се оказа основна причина за протеста на негови поддръжници пред сградата на Съдебната палата в Пазарджик миналия петък.

 

Но то е извършено със заповед на ръководството на ГД “Изпълнение на наказанията” и съдът няма нищо общо. Това коментираха пазарджишки магистрати.

 

Засега не се изтъква конкретна причината за взетото решение Муса да продължи изтърпяване на наказанието си на 130 км. източно от Пазарджик.

 

За последно осъденият през 2019-та година затворник е бил сам в килия. На управата на пазарджишкия затвор правило впечатление, че когато при Муса бива изпратен друг "съквартирант" последният бързо брадясвал.

 

Подът на килията му бил покрит с шармантни килими, но я поддържал чиста и спретната. Ахмед ядял само храна, която близките му носели в затвора.

 

В менюто му присъствало само телешко и пилешко, без свинско месо. От затворническия стол той консумирал единствено хляб.

 

Муса бил с много добро поведение и дори често помагал на надзирателите по различни поводи.

 

В затвора той бил на особена почит сред временно пребиваващите там жители на кв. "Изток". Част от тях дори го приемали за свой господар.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.