Ето какво казаха пред съда близките на убиеца на Милен Цветков – Кристиан Николов

https://crimes.bg/index.php/analizi/eto-kakvo-kazaha-pred-sada-blizkite-na-ubieca-na-milen-cvetkov-kristian-nikolov/40938 Crimes.bg
Ето какво казаха пред съда близките на убиеца на Милен Цветков – Кристиан Николов

 

Следващото заседание е насрочено за 12 май

Делото срещу Кристиан Николов, който бе обвинен за катастрофата, причинила смъртта на журналиста Милен Цветков, продължи вчера с разпит на свидетели, предаде БТА.

 

Очевидци на катастрофата и намиращи се в близост граждани потвърдиха думите на предходните свидетели, че в близост до произшествието е имало пешеходци.

Някои от тях казаха, че Николов е оказал помощ на Цветков, други обаче посочиха, че той е стоял автомобила си.

 

Вчера бяха разпитани братът и майката на Кристиан Николов.

Въпреки, че законът му позволява да не дава показания, Денис разказа как в деня преди катастрофата той, с брат си и приятелката му Симона, заедно с други хора, са празнували рождения ден на момичето.

 

На въпрос за телефон, който е бил иззет от разследващите при претърсване на дома им, Денис обясни, че се използва от него и брат му. Той обаче отказа да отговори какво е съдържанието на чатовете в него.

 

Майката на Кристиан каза пред съда, че той и друг път е карал джипа ѝ, но имал и личен автомобил. Около дните, в които е станал инцидента, тя не е била при децата ѝ, чували са се по телефона.

 

Денис Николов потвърди, че брат му използвал чай и паста за успокоение, тъй като изпитвал напрегнатост и напрежение около ученето. Майката също потвърди, че синът й използва чай, който му помагал да се отпусне. По думите ѝ Кристиан не взимал наркотици, но понякога употребявал алкохол.

 

Следващото заседание е насрочено за 12 май. Тогава отново ще бъдат разпитани свидетели. Сред тях, ако се върнат от чужбина, ще бъдат сестрата на Николов, както и Георги Иванов, който е бил заедно с него и Симона в автомобила, когато е станала катастрофата.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.