Ето какво е състоянието на курсанта след вчерашния инцидент в Чешнегирово

https://crimes.bg/index.php/analizi/eto-kakvo-e-sastoyanieto-na-kursanta-sled-vcherashniya-incident-v-cheshnegirovo/43149 Crimes.bg
Ето какво е състоянието на курсанта след вчерашния инцидент в Чешнегирово

 

Оказана му е нужната специализирана помощ

 

 

Както вече стана ясно курсант пострада в резултат на рутинни скокове в бившата авиобаза в Чешнегирово.

 

Веднага след инцидента, той е бил транспортиран веднага УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив с вертолет Ми-17. Там му е оказана нужната специализирана помощ.

Той е със счупени ръце и крака.

 

Военнослужещият, който е пострадал, е с инициали М.П. Той е от Съвместното командване на специалните операции.

Курсантът е пострадал по време на изпълнение на планираните учебно-тренировъчни парашутни скокове, провеждани на летище „Чешнегирово“.

 

Свидетели на страховития инцидент твърдят, че парашутът на военнослужещия не се е отворил правилно. Именно това е станало причината за тежкото падане.

По случая вече е назначена проверка. Разследването се води под надзора на Военно-окръжна прокуратура-Пловдив и представители на Военна полиция.

 

Припомняме, че тежък инцидент по време на учение в базата край Чешнегирово бе регистриран и преди близо година. Тогава курсант падна върху короната на дърво при скок. По време на спасителната му акция обаче негов колега се „сдоби“ с тежка черепно-мозъчна травма и се наложи да бъде опериран.

Източник: lupa.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.