Ето какво е причинило пожара в училището в Карнобат

https://crimes.bg/index.php/analizi/eto-kakvo-e-prichinilo-pozhara-v-uchilishteto-v-karnobat/42433 Crimes.bg
Ето какво е причинило пожара в училището в Карнобат

Искра от машините, с които е правен ремонт, най-вероятно е причината за пожара във физкултурния салон на Основно училище „Петко Рачов Славейков“ в Карнобат.

Пред БНТ кметът Георги Димитров каза, че е изгоряло оборудването в салона, но жертви няма.

„Пожарът е загасен. Изгоряло е оборудване, каквото има във всеки физкултурен салон – уреди, имало е и помещение със стари чинове. Разбрах, че е имало помещение с пелети, но те не са горели. По-голямата част от помещението е изгоряло“, заяви градоначалникът.

Пред бТВ пък той коментира, че ако се бяха запалили пелетите, щеше да е страшно, защото къщите са на 15 метра от изгорелият физкултурен салон.

„Извършвани са ремонтни дейности и най-вероятно от там е тръгнал пожара. Това е причината, но на този етап не мога да ви кажа, защото все пак ще има досъдебно производство най-вероятно“, каза пък началникът на РСБПЗН Карнобат Петър Атанасов.

Сигнал за пожара е подаден около 23 часа в понеделник от живеещи в близост до училището, съобщава Нова телевизия.

На място са пристигнали четири противопожарни автомобила и огънят е бил локализиран. Сградата, която е лека конструкция, е изгоряла изключително бързо, въпреки дъжда.

„Просто видяхме пламъци и приятели и колеги звъняха на 112. Пламъците бяха доста сериозни“, разказа очевидец на пожара.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.