Ето къде откриха парите от банковия обир в Дупница

https://crimes.bg/index.php/analizi/eto-kade-otkriha-parite-ot-bankoviya-obir-v-dupnica/41371 Crimes.bg
Ето къде откриха парите от банковия обир в Дупница

Ето къде откриха парите от банковия обир в Дупница

Парите от банковия обир в Дупница са открити. Съдействие за това е оказал самият извършител. Той е задигнал общо 54 000 български лева. В сумата са включени долари и британски лири, които също са били задигнати по време на обира.

Това стана ясно по време на извънреден брифинг, даден от прокуратурата в Дупница относно банковия обир в града.

Крум Йорданов, който е извършител на престъплението, е направил пълни самопризнания.

По информация на разследващите органи от РПУ-Дупница, парите са намерени и укрити в тениска, захвърлена в храсти в краен квартал на града.Извършителят е пострадал при опита за излизане от банката. Той е стрелял по ключалката, за да се оттегли, и разпръснали се стъкла са го наранили.

Няма данни дали е имал съучастник. Мъжът не е криминално проявен.

От 5 до 15 години лишаване от свобода грозят извършителя на обира, както и  вероятността за отнемане на ½ от имуществото му.

По Закона за МВР Крум Йорданов е задържан за 24 часа. Делото е докладвано на наблюдаващ прокурор и лицето днес ще бъде привлечено като обвиняемо за тежко умишлено престъпление и мярката му ще бъде изменена на задържане за 72 часа.Извършеното от него деяние е с изключително висока степен на обществена опасност, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.