Ето го! Вижте хакерът Кристиян, който разби системата на НАП (Фото)

https://crimes.bg/index.php/analizi/eto-go-vizhte-hakerat-kristiyan-koyto-razbi-sistemata-na-nap-foto/38031 Crimes.bg
Ето го! Вижте хакерът Кристиян, който разби системата на НАП (Фото)

Кристиян Бойков от Пловдив е само на 20 години, удиви и Бойко Борисов с възможностите си




Източник:




2019-07-17 14:02:00


Анализи


0

Прочетено: 92232

Кратка връзка








20-годишният компютърен специалист, арестуван във връзка с безпрецедентната кибератака срещу системите на Националната агенция за приходите (НАП), и преди е атакувал държавни институции.

 

Това съобщава bTV. Според тях през 2017 г., още като ученик, задържаният Кристиян Бойков е пробил защитата на сайта на Министерството на образованието и науката.

 

Случаят тогава придоби и медийна публичност, като даже от ведомството поканиха младежа да участва в процедурите по опазване и съхранение на информацията. Към момента хакерът работи в столична фирма, която се занимава с тестване на безопасността на компютърни системи. Бил е задържан на работното си място. Няма криминално досие.

 

Продължава изясняването на подробности около атаката срещу НАП, включително дали зад нея стои цял екип от хакери и дали им е помогнал вътрешен човек. БЛИЦ припомня, че по-рано днес възможностите на хакера "удивиха" и премиера Бойко Борисов, който го нарече "вълшебник".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.