Ето го убиецът на Алена Щерк (Фото на бившия й Виктор Спига)

https://crimes.bg/index.php/analizi/eto-go-ubiecat-na-alena-shterk-foto-na-bivshiya-y-viktor-spiga/43838 Crimes.bg
Ето го убиецът на Алена Щерк (Фото на бившия й Виктор Спига)

 

Бившият на Алена Щерк не е планирал убийството й, узна Crimes.

Според криминалиста Иван Савов, Виктор Спига е действал спонтанно, в състояние на афект. Това обаче не обяснява факта защо той я е причаквал в гаража й, където всъщност се е случило зверството.

Според Савов до ден-два ще се потвърди със сигурност, че извършител на жестокото престъпление е именно бившият приятел на Щерн, с когото тя е живяла на семейни начала, допълни експертът.

Не е невъзможно да има и друга, напълно различна версия, предупреди специалистът. Той обаче вижда личните отношения като най-вероятна причина за смъртта на Щерк. Че не става дума за предварително планирано престъпление свидетелства  маршрутът на автомобила ѝ, който говори за лутане и колебание на шофьора.

Вече беше установено със сигурност, че именно Спига е шофирал колата по въпросния маршрут, след което се е върнал обратно и е паркирал колата в гаража. Той се е опитал да заличи следите от кръв вътре в автомобила.

На чужденеца е повдигнато обвинение. Прокуратурата у нас вече издаде и нова европейска заповед за ареста му, за убийство по особено жесток начин. Жертвата е убита с множество удари по главата, несъвместими с живота. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.