Експерти с мрачна прогноза за бъдещето на долара

https://crimes.bg/index.php/analizi/eksperti-s-mrachna-prognoza-za-badeshteto-na-dolara/28750 Crimes.bg
Експерти с мрачна прогноза за бъдещето на долара

Прогнозите за бъдещето на долара не са никак оптимистични

 

Повече от 60 години доларът е основна световна резервна валутна и изживява своята "прекомерна привилегия". Това определение за зелената валута, което важи с пълна сила и днес, е дело на бившия френски министър на финансите Валери Жискар д'Естаинг от 60-те години на миналия век, пише money.bg.

 

Около 60 години по-късно тя е запазила влиянието си в света и въпреки недоволството от този факт, никой не прави нищо по въпроса.

 

Но коронакризата може да направи това, което никой не успя - да срине долара. Този сценарий изглежда все по-реалистичен заради повишеното напрежението между спестяванията и текущата сметка.

 

Според двупартийното статистическо бюро на Конгреса федералният бюджетен дефицит вероятно ще нарасне до 17.9% тази година, но през 2021 ще се свие до 9.8%.

 

Разширяването на федералния дефицит вече изпреварва страха от липсата на личните спестявания. Това вече оказва натиск върху долара, които се изразява в рязко понижените спестяванията в Америка.

 

Очаква се националният доход да се свие с около 5-10%. И точно в този момент ще започне краят на долара. Това прогнозират експертите на Bloomberg.

 

Засега зелената валута все още е силна, възползвайки се от типичното търсене на убежище, което е нещо нормално в периодите на криза, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.