Експерт разкри дали е изгодно да се тегли нов кредит заради стари задължения

https://crimes.bg/index.php/analizi/ekspert-razkri-dali-e-izgodno-da-se-tegli-nov-kredit-zaradi-stari-zadalzheniya/40863 Crimes.bg
Експерт разкри дали е изгодно да се тегли нов кредит заради стари задължения

Експерт разкри кой е най-изгодният вариант

Експерт отговори на важни въпроси, касаещи гражданите, които в момента изпитват затруднения при обслужването на кредитите си.

Частичният мораториум заради пандемията е довел до оскъпяване на месечните вноски за ипотечните кредити с около 20-50 лева. Това съобщи за БНР кредитният консултант Тихомир Тошев.

 

Той е на мнение, че през годината частичният мораториум върху тези задължения ще изтече, като е строго индивидуално какъв е периодът на отсрочване на плащанията.

Експертът добави, че хората, които не са успели да се справят със затрудненията си във връзка с изплащането на техните кредити, продължават да имат възможността да се свържат с финансиращата ги институция, която ще им предложи индивидуално решение.

Тихомир Тошев заяви, че банките вече са готови с предложения за такива клиенти. Но клиентите трябва да се свържат веднага с тях, а не да чакат падежа на вноската си.

Експертът отговори и на въпроса дали е изгодно тегленето на друг кредит за погасяване на вече съществуващите задължения.

Неговият съвет е да не се теглят нови кредити, дори и да са безлихвени, за погасяване на старите задължения.

Тихомир Тошев предупреди, че при сключването на частичния мораториум би трябвало да сме наясно, че ще плащаме по-високи вноски след края на отсрочката. И ако ни се наложи да договаряме нова, тя ще бъде по-кратка, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.