Екшън на границата

https://crimes.bg/index.php/analizi/ekshan-na-granicata-2/43420 Crimes.bg
Екшън на границата

Това далеч не е първият случай на агресия


Турските сили за сигурност са открили огън по военен автомобил на Гърция в района на границата, съобщават гръцките медии.

 

Те определят случая като „поредната засилената агресия“ на Турция в Беломорието и на сухопътната границата по поречието на река Марица. Според вестник "Катимерини" това не е първият случай на офанзивно поведение на турските военни на границата.

 

По-рано тази седмица гръцката гранична охрана попадна под обстрел от турска страна. Гръцката гранична полиция е вдигната на крак заради евентуален наплив на нелегални мигранти, след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган отвори границата на страната с Европейския съюз.

 

Анкара обяви в края на февруари, че няма да може да спре потока от мигранти и бежанци след подновеното насилие в сирийската провинция Идлиб, и че заради това ще отвори границите с ЕС за желаещите да преминат.

 

Скоро след това границите на Турция с Гърция и България бяха наводнени с хиляди мигранти. Ердоган заяви, че Турция няма да затвори границите си с ЕС за мигранти, докато Общността не изпълни обещанията си.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.