Един от провокаторите на протеста загази здраво

https://crimes.bg/index.php/analizi/edin-ot-provokatorite-na-protesta-zagazi-zdravo/39088 Crimes.bg
Един от провокаторите на протеста загази здраво

Един от провокаторите на протеста загази здраво

Днес Софийската районна прокуратура е привлякла днес към наказателна отговорност обвиняемия Л. В., на 25 години, който е един от провокаторите на протеста.

Младият мъж се сдоби с обвинение заради това, че на 14 юли 2020 година е извършил непристойни действия на пл. "Княз Александър Първи" в столицата, които нарушават грубо обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото.

От прокуратурата съобщават, че мъжът е обвинен за хвърлянето на бутилка, с която е счупил едно от стъклата на входната врата на западния вход на сградата на Народно събрание 2, след което той е ритнал няколко пъти по същата врата.

Извършеното от младия мъж деяние се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е извършено в обстановка отличаваща се с изключителна обществена чувствителност и изразено недоволство.

Законът предвижда наказание лишаване от свобода до пет години в този случай.

Обвиняемият има криминална регистрация за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Прокуратурата постанови задържане на Л. В. заради високата обществена опасност на извършеното от него деяние.

Той ще остане в ареста срок от 72 часа. След изтичането на мярката му изготвено и внесено искане до СРС за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража", пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.