Двама горски загинаха при гасене на пожар!

https://crimes.bg/index.php/analizi/dvama-gorski-zaginaha-pri-gasene-na-pozhar/41778 Crimes.bg
Двама горски загинаха при гасене на пожар!

Двама горски стражари са загинали при гасене на пожар край санданското село Петрово, а друг техен колега е с тежки изгаряния, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Сигнал за горски пожар край Петрово е подаден минути след полунощ. Днес след работна среща във връзка с усложнената пожароoпасна ситуация в областта директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Георги Пармаков съобщи, че пожарът е локализиран и продължават действията по пълното му потушаване. По-късно през деня обаче е получено съобщение за починали двама мъже от горските служители, участвали в гасенето на пожара между селата Голешево и Петрово.

Предстои да се изясни дали горските служители са починали от обгазяване или от изгаряния.

Към мястото на пожара са се отправили екипи на РДПБЗН - Благоевград, на Областната дирекция на МВР, областният управител на Благоевград и представители на Югозападното държавно предприятие.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.