Дупнишки полицаи покриват Каплата за изчезването на Янек (Вече никой не търси 43-годишния мъж)

https://crimes.bg/index.php/analizi/dupnishki-policai-pokrivat-kaplata-za-izchezvaneto-na-yanek-veche-nikoy-ne-tarsi-43-godishniya-mazh/43122 Crimes.bg
Дупнишки полицаи покриват Каплата за изчезването на Янек (Вече никой не търси 43-годишния мъж)

 

Полицаи от Дупница прикриват Каплата за изчезването на Янек Миланов, узна Crimes.

Инспектората към МВР разследват служители на реда заради нерегламентирани контакти и съмнения за опънат чадър над местния кримигерой Васил Капланов-Каплата. Бившият бодигард на укриващите се от правосъдието братя Галеви беше арестуван в неделя, след като заплаши с пистолет председателя на мотоклуб в Дупница Димитър Недев пред очите на съпругата и децата му.

Враждата между Каплата и Недев избухна през 2020 година след безследното изчезване на Янек Миланов, който тъкмо се е завърнал от Франция. Тогава Недев натискаше полицията да арестува Капланов за отвличането на Миланов и вероятното му убийство.

43-годишният мъж все още не е открит, а разследването установи, че преди да изчезне безследно, Миланов се е качил в джипа на Каплата. Бодигардът на Галеви е основният заподозрян за изчезването на Янек, тъй като публично се заканвал да го ликвидира заради негова стара любовна авантюра с половинката му Петя.

Заради фатално забавеното с близо месец разследване и издирвателни процедури, МВР и прокуратурата не успяха да разплетат случая. Каплата бе арестуван, но след няколко дни излезе на свобода, без да му бъдат повдигнати обвинения за отвличане и убийство. Полицията пък безуспешно издирваше трупа на Янек в продължение на повече от месец.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.