Драконови мерки: Полиция затваря заведения в столицата заради коронавируса

https://crimes.bg/index.php/analizi/drakonovi-merki-policiya-zatvarya-zavedeniya-v-stolicata-zaradi-koronavirusa/38521 Crimes.bg
Драконови мерки: Полиция затваря заведения в столицата заради коронавируса

В София вече се прилагат извънредни мерки срещу разпространението на заразата ко-вид 19. Полицаи обикалят заведенията в столицата с призив към персонала за бързо затваряне. Читатели на БЛИЦ алармират, че са станали свидетели на действията на униформените в няколко обекта. Мерките на въведеното извънредно положение остават в сила до 29.03.2020 г.

 

Със заповед здравният министър забрани посещенията в пространства, където се събират много хора - увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване,кафе-сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ. Изключение правят единствено банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките.

 

Доставките до адрес от заведенията за бързо хранене са позволени при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

 

Читатели на електронната медия съобщават и за засилено полицейско присъствие пред входовете на хранителните магазини. Мярката се прилага с цел осигуряване на обществения ред и предотвратяване на напрежение в търговските обекти. Разпореждането е на главния секретар на МВР и е разпратено до директорите на СДВР и ОДМВР в страната.

 

Учебните заведения в цялата страна също ще останат затворени до 29 март. Очаква се въвеждането на дистанционна форма на обучение през онлайн платформи. 

 

За днес новите случаи на коронавирус у нас, които са установени, са общо 8. За седем от тях ген. Мутафчийски съобщи на извънредния брифинг. За осмия случай съобщи Националната референтна лаборатория по-късно тази вечер. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.