"Дойче веле" с остри критики към Китай за коронавируса

https://crimes.bg/index.php/analizi/doyche-vele-s-ostri-kritiki-kam-kitay-za-koronavirusa/34274 Crimes.bg
"Дойче веле" с остри критики към Китай за коронавируса

"Дойче веле" критикува китайските власти заради ситуацията с коронавируса. Похвално е, че този път китайските власти информираха света и най-вече сънародниците си за новия вирус по-бързо, отколкото реагираха преди 17 години по време на пика с Тежкия остър респираторен синдром.

 

В първите три седмици от избухването на тежката зараза, правителството в Ухан вероятно е укривало важни факти, пише "Дойче веле". Но това не е проблем, а по-скоро резултат от дейността на една система, която се старае да поддържа фасадата на стабилността.

 

Агенцията допълва, изричането на неприятни истини в тази система е равносилно на неприятности.

 

"Дойче веле" допълва, че лекарите в Ухан, които са имали намерение да привлекат вниманието на обществеността, са били сплашени. Журналистите, изявили желание да информират гражданите за опасността, са били цензурирани.

 

Гражданите, които са решили да говорят, но казаното от тях не се е харесало на полицията, са били санкционирани под предлога, че разпространяват фалшиви слухове.

 

"Дойче веле" пише още, че болничният персонал очевидно е получил инструкции да укрива информация. Това предполага, че е била скрита информация дори и от заетите с този случай учени. Това е допринесло за разпространяването на вируса, допълва информационната агенция, цитирана от Вести.бг.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.