Динко от Ямбол сам подпалил автоморгата си заради крадени машини?

https://crimes.bg/index.php/analizi/dinko-ot-yambol-sam-podpalil-avtomorgata-si-zaradi-kradeni-mashini/43121 Crimes.bg
Динко от Ямбол сам подпалил автоморгата си заради крадени машини?

 

Ямболският уличен герой Динко Вълев сам е подпалил автоморгата си, съмняват се от МВР, узна Crimes.

През уикенда базата за вторични суровини на ловеца на бежанци, бе обхваната от огромен пожар, който бе гасен часове наред от 8 екипа огнеборци. Заради огненото бедствие в Ямбол бяха отчетени завишени нива на амоняк и въглеродни емисии, но за щастие всичко се размина без човешки жертви и сериозно обгазени работници и пожарникари.

Компетентните органи все още разследват причините за пожара, като според показанията на самия Динко пожарът е умишлен, тъй като негови работници са видели двама непознати мъже да бягат.

Разследващите са установили, че огънят в автоморгата на Динко е тръгнал от преса за метални вторични суровини, но все още няма яснота дали огънят е вследствие на неправилната употреба на машината за пресоване или някой умишлено е драснал клечката.

Пожарът е избухнал само дни след постъпването на сигнал в полицията в Ямбол, че в базата му за вторични суровини се укриват крадени машини за обработка на ламарини, рязане на джанти и друга специфична техника.

Заради това криминалистите подозират, че Динко може сам да е поръчал пожара над автоморгата си, за да унищожи всякакви доказателства за наличието на крадени машини. Ангажиран в разследването потвърди, че се проверява версията, че ловецът на бежанци стои зад палежа.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.