COVID-19 отне живота на Николай Щерев

https://crimes.bg/index.php/analizi/covid-19-otne-zhivota-na-nikolay-shterev/39086 Crimes.bg
COVID-19 отне живота на Николай Щерев

COVID-19 отне живота на Николай Щерев

Николай Щерев, който преди месец бе приет в болница в тежко състояние, издъхна тази нощ. Александър Томов - президентът на клуб "Левски", съобщи траурната вест.

Бившият ни национал по борба постъпи във ВМА в много тежко състояние. Лекарите не успяха да го спасят, въпреки положените усилия.

33-годишният Щерев е издъхнал тази нощ в 3,00 часа.

Баща му легендарния ни борец и треньор Симеон Щерев също бе болен от КОВИД-19. Но той успя да пребори коварния вирус.

На 19 юли Бойко Борисов съобщи, че бившият ни национал е на апаратно дишане във ВМА. Премиерът каза още, че е било извършено и вливане на плазма, но въпреки това състоянието на шампиона не се е подобрило.

Малко преди да прекрати кариерата си, през 2011 година Николай Щерев спечели златния пояс "Дан Колов".

Седем години по-късно той отново се върна в спорта, мотивиран от любовта на гимнастичката Катрин Тасева. През 2018 година Николай Щерев стана републикански шампион в категория до 125 кг.

Той и любимата му планираха тази година да се явят на олимпиадата в Токио. В началото на годината гимнастичката дори се похвали с годежен пръстен. Двамата планираха сватба след олимпиадата. Но в началото на 2020 г. красавицата обяви изненадващо, че двамата са се разделили.

Спортната кариера на Николай Щерев приключи окончателно през декември 2019 година Николай, когато той бе уличен в употреба на допинг. Наказанието му трябваше да изтече през юли 2023 година, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.