Цените в кварталните магазинчета скочиха до небето

https://crimes.bg/index.php/analizi/cenite-v-kvartalnite-magazincheta-skochiha-do-nebeto/43155 Crimes.bg
Цените в кварталните магазинчета скочиха до небето

 

Инфлацията подплаши малките търговци и цените в кварталните магазини скочиха до небето, оплакват се купувачите, видя Crimes.

За да припечелят максимално, търговците злоупотебяват с добре позната практика – заковават много високи цени, за да тестват дали ще се купува скъпата стока. Много от бакалиите продават с толкова висока надценка, че цифрите са с около 20% по-високи от тези в хипермаркетите. Като капак, там много рядко пускат стоки на промоция.

Най-надути са цените на киселото и прясното мляко, олиото, маслото и колбасите. Кофичка кисело мляко от май-купуваните марки се продава на цени от 1.50 до 2 лв в много от малките магазини. Еднолитрова бутилка прясно мляко пък се продава за почти 4 лв.

В  кварталния магазин трудно можете да намерите бутилка олио под 7 и дори 8 лв, докато в хипермаркетите може да намерите и за под 6 лв. Бакалиите продават и прескъпи плодове и зеленчуци, докато в големите вериги редовно има промоции.

Кварталните търговци разчитат на това, че хората се изкушават да отскочат до близкото магазинче и набързо да напазаруват. Понеже нямат избор, а искат да спесят време, за да не тичат до хипермаркета. Затова се примиряват с високите цени, които им се предлагат.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.