Цената на златото ще удари невиждан рекорд през следващите 3 години

https://crimes.bg/index.php/analizi/cenata-na-zlatoto-shte-udari-nevizhdan-rekord-prez-sledvashtite-3-godini/39259 Crimes.bg
Цената на златото ще удари невиждан рекорд през следващите 3 години

Експертите са категорични, че цената на златото ще достигне невиждан пик през следващите 3 години

Очакванията за невиждан пик в цената на златото стават все по-реалистични. Според експерти, стойността на ценния метал вероятно ще достигне 4000 долара за тройунция. Това ще се случи през следващите три години, пише БЛИЦ. 

Фактори като разработване на ваксина срещу коронавируса и президентските избори в САЩ ще окажат влияние върху сегашната тенденция за поскъпване на благородния метал, категорични са експертите. Световните осведомителни агенции предават, че за пръв път в историята, миналата седмица цената на златото надмина 2000 долара за тройунция.

Пред CNBC Франк Холмс, който е главен изпълнителен директор на американската инвестиционна компания Global Investors, заяви че лесно можем да станем свидетели на цена от 4000 долара за тройунция.

Експертът посочи и главните причини за това. Той е категоричен, че трилионите долари, необходими за стимулиране на американската икономика, са основен фактор.

Холмс обърна внимание и на още един показател, оказващ влияние върху атрактивността на златото.

Главният изпълнителен директор на американската инвестиционна компания Global Investors посочи, че при нулеви лихви златото е много атрактивен актив. 

Множество експерти подкрепят неговото мнение. На фона на задълбочаващата се рецесия те не изключват вероятността от невиждан скок в цената на златото. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.