Бойко Борисов се е нагърбил със задачата да спаси Иван Портних от затвор!

https://crimes.bg/index.php/analizi/boyko-borisov-se-e-nagarbil-sas-zadachata-da-spasi-ivan-portnih-ot-zatvor/43045 Crimes.bg
Бойко Борисов се е нагърбил със задачата да спаси Иван Портних от затвор!

 

Прокуратурата във Варна повдигна официално обвинение на кмета на Варна Иван Портних. Причината е канализационната тръба под Варненското езеро.

С нея се случиха редица аварии, макар да бяха похарчени 10 млн. лв. Европейски пари. Стигна се дотам, че в езерото, а и в част от Черно море да се появят фекалии. Това се случи през 2020 г.

Обвинението твърди, че кметът не е похарчил обявената сума за тръбата, а е присвоил част от нея. Това е причината тръбата за е толкова некачествена.

Постът на Портних като градоначалник на морската ни столица е под въпрос, след като той вече официално се води като обвиняем по дело. Очакванията са да си подаде оставката в най-скоро време и да има предсрочни местни избори във Варна. Това е трети мандат на Портних.

Интересна подробност е, че адвокати на варненския кмет ще бъдат същите, които се грижат за правните интереси на Бойко Борисов. Става въпрос за Бранимир Балачев и Менко Менков. Първият е депутат от ГЕРБ, а вторият е личен адвокат на Борисов, като именно той го представлява след ареста му преди седмици.

Очаква се Борисов да направи всичко възможно, за да не позволи Иван Портних да загуби делото. Двамата от години са близки. Преди Портних да поеме Варна, Борисов говореше, че Варна е голямо село, а сега постоянно хвали морската ни столица.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.