Бойко Борисов: Прибираме децата от Италия с правителствен самолет

https://crimes.bg/index.php/analizi/boyko-borisov-pribirame-decata-ot-italiya-s-pravitelstven-samolet/34450 Crimes.bg
Бойко Борисов: Прибираме децата от Италия с правителствен самолет

Бойко Борисов заяви, че ще бъде изпратен правителствен самолет за българчетата в Италия. Групата е от 30 деца, които са от град Каварна. Те се намират точно на 20 км от огнището на коронавирус в Ломбардия.

 

Премиерът Бойко Борисов заяви в Министерски съвет след среща с транспортния бранш, че за прибирането на децата ще бъде изпратен правителствен самолет. Той уточни, че децата се чувстват добре и не проявяват никакви симптоми, пише БЛИЦ.

 

„Трябва да организираме транспорт. В момента се подготвя правителственият "Ербъс". Няма да пътуват стюардеси на борда. Ще пътуват лекари. Заедно с пилотите ще бъдат защитени с всички надлежни средства“, заяви още Борисов.

 

Той добави, че е разпоредил кацането да бъде директно във Варна и ще се осигури всичко за карантинния период на деца.

 

"Не искам от елементарни трикчета да станат сериозни нещата. В момента подготвяме машината и при готовност излита веднага. По възможност ще си ги приберем още тази вечер", заяви още премиерът.

 

Засега няма данни за наличието на коронавирус у нас. Всеки, който се е завърнал от рискова територия и проявява симптоми на грип, трябва да се обърне към специалист. Според експерти, обстановката се усложнява от началото на втората вълна грип тип В. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.