Близките на 15-годишния шофьор направиха скандални разкрития

https://crimes.bg/index.php/analizi/blizkite-na-15-godishniya-shofyor-napraviha-skandalni-razkritiya/42318 Crimes.bg
Близките на 15-годишния шофьор направиха скандални разкрития

Близките на 15-годишния шофьор направиха скандални разкрития

Приятелката на 15-годишния Мигел Ангелов, който предизвика верижно меле в столицата, проговори в съдебната зала. Тя направи скандални разкрития.

Момичето заяви, че е се е наложило Мигел да кара.

По информация на полицията момчето не е спряло на пешеходна пътека във Владая и едва не е прегазило пешеходци. След като младежът не е спрял за проверка е започнала гонка. Той е продължил към София, не е спрял на няколко червени светофара и кръстовища и дори се е движил в насрещното платно.

Но приятелката му е категорична, че той не е извършил нарушение на пешеходна пътека във Владая, а просто е натиснал по-рязко газта, тъй като се е уплашил, пише БЛИЦ, позовавайки се на БНТ.

Момичето добави още, че в района на Руски паметник момчето е навлязло в насрещното с цел избягване на пешеходната пътека. 

Майка му отказва да говори пред камерите, но заяви, че съжалява много за случилото се. 

Близка на семейството добави, че Мигел е седнал за пръв път зад волана и това ще му е за последно.

Магистратите от Софийския районен съд решиха 15-годишният шофьор да остане за постоянно в ареста. Мотивите на наблюдаващия прокурор са, че в случая има голяма вероятност от извършване на ново престъпление.

Постановеното решение не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийски градски съд, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.