Българка е обвинена за побой над пациенти в старчески дом в Италия

https://crimes.bg/index.php/analizi/balgarka-e-obvinena-za-poboy-nad-pacienti-v-starcheski-dom-v-italiya/29200 Crimes.bg
Българка е обвинена за побой над пациенти в старчески дом в Италия

Българската гражданка Живка Хаджидимова е замесена в скандал в Испания. Сънародничката ни е обвинена в небрежност към работата си, побой над пациенти и кражба на лекарствени медикаменти. Обвиненията са на база показанията на две нейни колежки от дома.Вече шест години случаят не е разрешен. Съпругът на обвиняемата - д-р Илко Димов иска държавата да се намеси, както в случая с медицинските сестри в Либия. Той твърди, че срещу Живка е извършено претъпление, което умишлено се прикрива.Според Димов съпругата му е обвинена, че е извършвала побой над хора, починали преди да бъде назначена като асистент в дома. Мъжът твърди, че в 6 000-часовите записи на дейността на заведението, няма нито един кадър на извършено каквото и да е насилие от съпругата му над пациентите.Живка е арестувана и съдена само заради показанията на две служителки на дома, чиито разкази стигат и до истории, в които възрастни хора са изхвърляни през прозорците. За това обаче няма доказателства.Д-р Димов смята, че съпругата му е обвинена от двете жени, за да избегнат поемането на наказателна отговорност за свои собствени деяния и тя се е превърнала в изкупителна жертва, тъй като е чужденка. Заедно с Живка, подсъдими по същите обвинения са две румънки, сключили споразумение с прокуратурата и получили условни присъди.Обяснението на Димов за тях е, че са се измъкнали по най-безболезнения начин в страна, в която правосъдието липсва за тези, които нямат финансовата възможност.Той се е обърнал за помощ към няколко европейски институциии, които ги препращат към Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Българската държава не му е помогнала досега. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.