Българин, който живее в Китай, сподели за ужаса от коронавируса

https://crimes.bg/index.php/analizi/balgarin-koyto-zhivee-v-kitay-spodeli-za-uzhasa-ot-koronavirusa/34299 Crimes.bg
Българин, който живее в Китай, сподели за ужаса от коронавируса

Сънародникът ни Димитър Владиков, който живее в Китай, коментира ситуацията в страната. Той заяви в ефира на сутрешния блок на Bulgaria ON AIRче жертвите на опасния коронавирус вече са над 130 души. Други 6000 случая на зараза са вече потвърдени.

 

Препоръката на здравните експерти в случая е да се пие много вода и да се ограничат контактите с трети лица. Главното е излизанията да се ограничават и да използва маска навън. Но приложението на последната мярка вече е невъзможно, тъй като маските са се изчерпали в аптеките, споделя Димитър Владиков.

 

Той допълва, че е изключително трудно човек да си купи маска от аптеката, въпреки че на ден се произвеждат по 24 млн. броя.

 

"Всеки търси своя начин да се предпази. Половината от полетите от Шанхай са отменени", споделя още сънародникът ни.

 

Той допълва, че линиите на метрото работят с редуциран капацитет, тъй като повечето хора си стоят вкъщи.

 

Учениците са освободени в дълга и безсрочна ваканция. Тя ще продължи до затоплянето на времето, когато и вирусът ще изчезне от само себе си. 

 

Сънародникът ни заяви, че учените продължават да проучват вируса. 

 

"Знам за трима българи в Ухан. В момента там са двама. Другият е успял да напусне града. Въздържам се от мнение дали за двама трябва да се праща самолет от България", заяви още Димитър, цитиран от БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.