Автобосът Стоян Желев прибрал 2 млн лева от Васил Божков за протестите

https://crimes.bg/index.php/analizi/avtobosat-stoyan-zhelev-pribral-2-mln-leva-ot-vasil-bozhkov-za-protestite/42158 Crimes.bg
Автобосът Стоян Желев прибрал 2 млн лева от Васил Божков за протестите

Стоян Желев е подсигурил бронирани джипове за протестите, платени от Васил Божков

Хазартният бос с 18 повдигнати обвинения Васил Божков финансира несекщващите вече трети месец протести срещу правителството на Бойко Борисов. Той е отпуснал цели 2 млн. лева, оставени от него още в края на ноември 2019 г. за покупката на три бронирани водила от марката БМВ.

Източници на Уикенд разкриха, 1е Божков се е договорил с автобоса Стоян Желев, който е един от най-големите дилъри на БМВ за България, платените предварително милиони левове от него да бъдат предоставени на мъж, носещ прозвището Културиста.

По този начин уличните протести били захранени със стотици хиляди левове, с които са платени и част от съмнителните лица от криминалния контингента, хвърляли бомби и павета срещу полицаите на пл. „Независимост“. Очакванията на Васил Божков са да получи още поне 1 млн. лева от Стоян Желев, но това ще се случи едва след като бъде намерен купувач на бронираната му лимузина БМВ от току-що излязлата 7-а серия на немската марка. Източниците ни разкриват, че  Васил Божков направил поръчка в „Ауто Бавария“ за 3 автомобила на БМВ – два бронирани джипа Х5 и една лимузина от новата 7-а серия още през есента на 2019 г. Укриващият се бизнесмен лично е конфигурирал возилата и както е според правилата, платил предварително за производството им.

Общо за трите возила той е платил малко над 2 милиона лева. Укриващият се в Дубай бизнесмен искал за себе си бронираната 7-а серия и джипа Х5, а другият джип напазарувал за дясната си ръка Георги Попов, който се укрива с него в Дубай.

Само дни след като тази пролет МВР конфискува поръчковия „Мерцедес Майбах“ на Васил Божков, както и няколко беемвета, ползвани от него и охранителите му, Черепа взел мерки, за да осуети бъдеща конфискация и на чаканите нови модели бронирани возила.

Затова се уговорил със Стоян Желев, с когото от години е близък приятел, джиповете да бъдат продадени на други клиенти, а той да получи парите си обратно. Това вече се е случило с двата джипа, но не и с блиндираната лимузина от новата 7-а серия на БМВ.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.