18 години затвор за изверга Любомир, който преби и ръга до смърт жена си

https://crimes.bg/index.php/analizi/18-godini-zatvor-za-izverga-lyubomir-koyto-prebi-i-raga-do-smart-zhena-si/43229 Crimes.bg
18 години затвор за изверга Любомир, който преби и ръга до смърт жена си

 

Извергът Любомир Славейков, който преби с метален прът, а след това наръга съпругата си, беше осъден на 18 години затвор, узна Crimes.

Търговецът на обувки, който е на 50 години, получи присъдата си малко по-рано днес от Софийски градски съд. Той трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.

Трагедията се разиграла около полунощ на 25 февруари 2020 г. Три седмици по-рано 48-годишната Светла напуснала семейното жилище в жк "Обеля" и се преместила при родителите си в столичния квартал "Модерно предградие". Причината – жената имала извънбрачна връзка, за която Любомир научил. Между съпрузите, които имат три деца, всеки ден избухвали грозни скандали, като при поредния мъжът залепил устата на жена си с тиксо, за да не го лъже повече.

В крайна сметка търговецът изгонил жена си и тя се пренесла при родителите си. Любомир обаче не можал да се примири с изневярата и решил да я убие, а после да сложи край и на своя живот. Преди да тръгне към дома на тъста и тъща си, той написал в социалната мрежа: "Честта е по-важна от живота".

Когато пристигнал, започнал да рита входната врата и да крещи, че ще убие Светла. Изплашената жена веднага позвънила на сина си, позвънила и на приятел, който подал сигнал до Девето РПУ.

Макар че и синът на Светла, и полицаите се отправили незабавно към адреса, те пристигнали твърде късно. След като не успял да разбие вратата, Любомир счупил прозорец и нахълтал в къщата. Той носел метален прът, с който започнал да удря силно жена си по главата, тялото и крайниците. След това грабнал от кухнята нож и я намушкал 6 пъти в гърдите. Светла издъхнала за минути.

Любомир пробол и себе си в областта на сърцето, прострелял се с газов пистолет, а после прерязал вените на китките си. Обаче извадил късмет. Екип на „Спешна помощ“, пристигнал да спасява съпругата му, спасил него. Убиецът бил транспортирал в "Пирогов".

Според обвинението смъртта на 48-годишната Светла Славейкова е настъпила по особено мъчителен начин, тъй като тя е живяла известен период от време след причинените ѝ травматични увреждания, опитвала се е активно да се съпротивлява и е била в психическо и емоционално състояние да осъзнава ситуацията и да изпитва силни болки и страдания.

Обвиняемият е проявил особена жестокост при извършване на престъплението, тъй като е нанесъл на съпругата си множество последователни удара с нож.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.