10-годишно момче в болница, нахапано от змия

https://crimes.bg/index.php/analizi/10-godishno-momche-v-bolnica-nahapano-ot-zmiya/43819 Crimes.bg
10-годишно момче в болница, нахапано от змия

 

Момче на 10 години е в болница след като беше ухапано от змия, узна Crimes.

Инцидентът се е случил във Велико Търново през уикенда, в гориста местност край град. Семейството на детето било излязло на разходка, когато влечугото изскочило изпод камък и ухапало момчето по ръката.

Родителите са го закарали веднага в местната болница, където лекарите са направили всички необходими изследвания и прегледи, за да установят състоянието му. Пострадалото дете е настанено в педиатричното отделение на медицинското заведение, където ще остане в продължение на няколко дена за наблюдение.

За живота му няма опасност, но няма информация дали змията е била отровна или не. Момчето е споделило само, че е била голяма. След ухапването ръката му отекла и дланта му се зачервила.

Доктор Валентин Точков, началник на педиатрията в болницата споделя, че не за пръв път имат случай на ухапано от змия дете. И допълва, че ухапване от влечугото се различава лесно – по двете точки на разстояние от половин до 1 см една от друга, а до 10-15 минути след ухапването мястото става червено до синьо-лилаво като в редки случаи може да стане черно.

Забелязва се оток, а кожата е топла на допир. При ухапаният човек настъпва и неразположение – главоболие, световъртеж, чувство за сухота в устата, гадене. Необходимо е веднага да се потърси лекарска помощ.

Източник: Борба

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.