Зловещи разкрития за тройното убийство в Рогош

Оказва се, че жертвите нападнали Христов с метални прътове

by iva nikolova
4 173 views

Зловещи разкрития за тройното убийство в Рогош видяха бял свят.

Окръжният съд в Пловдив реши, че извършителят Николай Христов остава в ареста.

Защитникът му поиска по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“, но съдът отхвърли искането му и потвърди решението на първоинстанционния съд.
Съдията подчерта, че делото все още е на ранен етап и допълни, че данните, които са събрани по случая, са доста противоречиви.

Има обаче записи от видеонаблюдение, както и свидетелски показания, които не подкрепят обясненията, дадени от Христов. Поради тази причина именно задържането под стража остава най-адекватната мярка за извършителя на тройното убийство в Рогош, категоричен бе съдията.

Румен Попов, който е прокурор по делото заяви в залата, че Христов и баща му действително имали много тежки взаимоотношения с трите жертви. Той обаче е категоричен, че този факт по никакъв начин не оправдава извършеното тройно убийство. В допълнение той посочи, че в определен момент Николай Христов е действал като истински „екзекутор“.

Двама от братовчедите си той убива, след като тръгнали да го нападат в дома му. След това догонва навън и третият, който тръгнал да бяга. Христов първо възпроизвел два предупредителни изстрела във въздуха, след което го настигнал и го застрелял в двора.

Адвокатът на Христов подчерта, че той е бил нападнат от роднините му с метални прътове в собствения му дом. При това цялата тази сцена се разиграла пред очите на малолетната му дъщеря. Той подчерта, че този факт е много съществен за делото.
Източник: blitz.bg

 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 2 = 3

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.