Жива ли е Стоянка Дудекова от Карлово?

by npetrov
1 070 views

Бившата ми съпруга е жива и здрава и най-вероятно е в Гърция, където от няколко месеца на гурбет е сестра ѝ Станка. Такива съмнения изказа пред “24 часа” Веселин Божилов, мъж на Стоянка Дудекова от Карлово. На 26 март се навършва година от изчезването ѝ. На същата дата м.г. около 4,20 ч 47-годишната жена излязла за работа и повече не се прибрала. От нея досега няма никаква следа.
Божилов продължава да смята, че тя е избягала с любовник по предварително скроен план и се е укривала през цялото време.
“Всичко е направено срещу мен, за да бъда уязвен”, убеден е бизнесменът, върху когото първоначално падаха подозренията, че има пръст в изчезването ѝ. Голяма загадка за него е защо три дни преди инцидента Стоянка е поканила в Карлово баща си и сестра си от Панагюрище.
На 25 март вечерта пък ѝ гостувала нейна приятелка със семейството си, при положение че няколко часа по-късно е трябвало да става за първа смяна.
Веселин твърди, че Стоянка или някой, пратен от нея, е драснал клечката на фамилната им вила в местността Сушица на 31 януари т.г. Преди да се разведат, той искал да сложи табела “Вила Таня” на дървената постройка. Жена му обаче категорично отказала и дори заплашила, че ще я запали, ако го направи. След като изчезнала, съпругът все пак поставил надписа.
В деня на пожара Божилов бил на вилата си до обяд. Когато се прибрал в Карлово, получил обаждане от комшия, че тя пламнала изведнъж. Докато пристигнат огнеборците, станала на въглен. Щетите са за около 10 000 лв.
Прокуратурата e образувала дело срещу неизвестен извършител за палеж. Преди няколко дни Веселин бил информиран, че разследването е спряно. Причината е, че не е открито виновно лице. Прокурор Антоанета Симеонова посочи, че не е изключено да става въпрос за късо съединение – след като Божилов си тръгнал от вилата, не е изключил тока.
“Не възнамерявам да правя нещо специално във връзка с годината от изчезването на Стоянка, защото това би натоварило децата”, коментира мъжът. Той все още посещава психолог заедно с дъщеря си Ивелиана и сина Христо, който е осмокласник.
Момичето ще е абитуриентка на 24 май и се надявало майка ѝ да присъства на бала. Бащата вече е купил рокля в черно, червено и бяло.
“Още се чудя дали да ѝ правим изпращане, тъй като веднага ще тръгнат слухове, че много бързо съм забравил Стоянка”, казва Божилов.
Полицията продължава издирването на Дудекова с Интерпол. Няма данни да е напускала страната. Версиите остават няколко – убийство, че е прегазена при катастрофа и трупът ѝ е заровен някъде или пък че се укрива.
Една четвърта версия се появи при пожара на кораба „Норман Атлантик“ в Италия в края на миналата година. Тогава в списъците със загиналите фигурираше „С. Дудекова“. До момента обаче няма официална информация дали това е изчезналата Стоянка и ако е тя какво е правила там.

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.