Защо Доналд Тръмп залита по време на реч?

by npetrov
3 852 views

Държавният глава проговори за причината
Президентът на САЩ Доналд Тръмп, поговори за причината, поради която залиташе на сцената.
 
Вчера той отпразнува своя 74-и рожден ден и отговори на предположенията за здравето и силите му. Това се случи след като на доста коментирано видео се вижда да слиза от една сцена с колеблива стъпка, предадоха световните медии. 
 
Доналд Тръмп тъкмо беше произнесъл реч на церемония по връчване на дипломите в престижната военна академия „Уест пойнт“ близо до Ню Йорк. Първото нещо, което направи впечатление бе, че речта бе в необичайно помирителен за него тон.
 
Поканен да напусне сцената, той изглежда изпитва известни трудности да слезе по рампата и прави това на малки предпазливи крачки. От вниманието на американски медии не убягва също, че по време на същата реч той поднася с две ръце към устните си чаша вода. Освен това се затруднява да произнесе правилно името на героя от Втората световна война – генерал Дъглас Макартър.
 
Самият Доналд Тръмп отговори в Twitter на въпросителните, свързани със здравословното му състояние.
„Рампата за достъп до сцената беше твърде дълга и стръмна, нямаше парапет и най-вече беше много хлъзгава“, обясни той. Тръмп отбеляза, че е внимавал двойно повече да не падне, за да не даде повод на медиите да му се надсмиват.
 
В заключение американският президент подчертава, че е изминал последните три метра на рампата „тичешком“.
Тръмп, който води кампания за преизбиране, ще се изправи на изборите на 3 ноември срещу 77-годишния демократ Джо Байдън.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 2 = 1

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.