Заплашиха с убийство министър Минеков

Категоричен е, че не може да бъде сплашен

by iva nikolova
9 844 views

Министърът на културата от служебното правителство проф. Велислав Минеков, е бил заплашен с убийство.

Той е подал официални жалби по случая в МВР и Прокуратурата. Предполага се, че заплахата за убийство е свързана със скандала около тютюневите складове в Града под тепетата.

Служебният министър на културата даде интервю за разследващия сайт „Биволъ“, в което посочва ролята на ГЕРБ в Пловдив и група мощни бизнес компании, които са свързани с разрушаването на признати паметници на културата, каквито са тютюневите складове.
Проф. Минеков споделя и за публикация в един от пловдивските новинарски сайтове, който според информацията, с която разполага е свързан със собствениците на тези складове.

Той подчертава, че в материала се посочва колко вреден е той като министър, който защитава националната култура и историята и колко полезно е срутването на тютюневите складове.
Министърът на културата обаче насочва вниманието към едно от изреченията във въпросния материал, в което се посочва, че трябвало да бъде разстрелян.
Минеков обаче отбелязва, че все още е жив и явно като по чудо не е застрелян.

Категоричен е, че не може да бъде сплашен и дори допълва, че подобни действия го карат да побеснява още повече и да стане още по-деен.
Подчертава, че сигурността му не го притеснява ни най-малко.
Източник: lupa.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 8 = 1

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.