Заместник шефът на Следствието разби тезата за защитен свидетел

Според него Георги Семерджиев не е такъв на службите

by iva nikolova
4 280 views

Зам.-директорът на НСлС  Тодоров заяви, че са събрани убедителни доказателства, че именно Семерджиев е причинителят на тежкия инцидент. Иззети са ДНК проби, както и множество вещи, извършени са претърсвания в дома на обвиняемия, иззети са видеозаписите от района.

Охранителните камери ясно са заснели как мъж тича без маратонка на десния крак, именно която е открита в автомобила.

Любопитното е, че към момента може само да се предполага дали е бил под въздействието на упойващи вещества, тъй като той е отказал да му бъде взета проба в ареста, а дори и разрешението на съдия не е помогнало, тъй като той се е съпротивлявал.

 

Тодоров изрази мнение, че няма как Георги Семерджиев да е защитен свидетел по някое дело или към службите, защото в противен случай щеше да е с друга самоличност и нямаше да се знае реално кой е той.

Също така според него няма данни тунингованата полицайка Симона Радева да е била с него по времена престъплението, но не скри, че са имали лични отношения и службите разполагат с информация за по-близък контакт помежду им.

 

Той потвърди, че обвиняемият държи на защитната си теза, че е бил отвлечен и не е бил зад волана във фаталната вечер. Дали тя ще издържи в съда пред събраните доказателства предстои да разберем.

 

Източник: Блиц

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 81 + = 90

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.