Заловиха над 100 кг хероин на Капитан Андреево, използвали деца за прикритие

Огромното количество е трябвало да пристигне във Франция

by iva nikolova
5 029 views

Родни митничари от пункт Капитан Андреево заловиха рекордна пратка с хероин от над 100 килограма. Той е открит в специално обособени тайници в автомобила. По предварителна оценка стойността на задържания наркотик е близо 9.5 милиона лева.

Случилото се е разиграло на 15-ти август, когато на пункта се е наредила кола с регистрационни табели от Франция, което в влизала от Турция към България. Шофьорът на автомобила също е французин, който пътувал със съпругата си и 2-те деца, които са под 14 годишна възраст.

За завършена идилия на нормално семейство, което пътува за ваканцията си, те били и заедно с домашните си любимци – 2 кучета.

Автомобилът усъмнил митничарите, след като е сигнализиран от тяхната система, като рисков. Те разпоредили на водача да отбие за щателна проверка. След внимателно оглеждане и използване на специална апаратура, властите се натъкнали на тайник, който бил достъпен само при демонтаж на задните седалки и около резервната гума.

Открити са 209 пакета, които са облепени с фолио и са пълно с кафяво вещество на прах. Направеният на място тест е реагирал положително, че това е хероин.

Освен това се натъкнали и на малко количество с хашиш, с общо тегло от 90 грама.

Шофьорът, както и автомобилът са задържани.

Източник: dir.bg

 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 2 = 3

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.