Задържани за обир украинци се появиха насинени в съда

Твърдят, че са бити и малтретирани с електрошок

by iva nikolova
10 486 views

Задържаните украински граждани за кражба на ценности за повече от 100 000 лева бяха доведени в съда с посинени лица. Те се оплакаха пред медиите, че са били бити и малтретирани от полицаите в Бургас.

Камерите на медиите в съда запечатаха наистина видими следи от насилие по тях.

Те са задържани, като заподозрени за извършен обир на частен дом на 15-ти ноември. Собствениците на имота не са били там, поради което обвинението е класифицирано като кражба, а не грабеж.

След разследване, полицията влиза в дирите на заподозрените, като единият от тях е със статут на постоянно пребиваващ в страната ни.

При извършването на престъплението, те приложили голям професионализъм, като оставали автомобилите далеч от мястото на извършване, използвали ръкавици и спазвали голяма конспиративност.

В залата украинците казаха пред журналисти, че не са бежанци, а все едно са ги арестували от Гестапо. Поискаха и смяна на прокурора, като го обвиниха, че не е контролирал достатъчно разследването и е допуснал да бъдат бити от полицаите. Оплакаха се, че не разбират в какво ги обвиняват.

В краен случай съдия Яна Атанасова реши да ги остави за постоянно в ареста и не счете, че има доказателства, че са подложени на полицейско насилие.

Източник: dir.bg

Вижте още

1 коментар

zmozero teriloren декември 5, 2022 - 11:58 pm

I love it when people come together and share opinions, great blog, keep it up.

Reply

Оставете коментар

Captcha 79 + = 89

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.