Задържаха съмнителни типове, оказаха се бракониери на…

Граждани сигнализирали полицията за група със съмнително поведение

by iva nikolova
5 457 views

Полицията хвана 5 човека, които се оказаха бракониери. Акцията по залавянето им се разиграва в село Минзухар, в област Хасково. По-любопитното е какво са бракониерствали… При извършената проверка органите на реда установили, че мъжете превозват в колата си общо 12 таралежа. Те били живи и прибрани в брезентов чувал, като освен това имали и обучено куче, което използвали да открива бодливите животни.

При разговорите с тях те признали, че събират таралежите, за да ги сготвят и да ги изядат.

Те се обикаляли района на село Минзухар и оглеждали нещо, което усъмнило местните жители. Живущите там подали сигнал до полицията за съмнителна група от хора, които не са местни и търсят нещо в района. На мястото пристигнал патрул на полицията, който спрял колата на бракониерите и извършил проверка. 2-ма от мъжете в колата са от село Бъдеще, други 2-ма са от село Ябълково и един от село Клокотница.

След откриване на бодливите бозайници, полицаите сигнализирали РИОСВ и експерти от инспекцията издали актове на уличените бракониери. Санкцията, която ги грози е между 100 и 5000 лева. От там припомнят, че таралежите са защитен вид.

Те са пуснати от органите на реда в природата.

Източник: blitza.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 52 + = 58

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.