Взрив разтърси Свищов

by npetrov
7 490 views

Районът около предприятието за целулоза е отцепен от полиция
Мощен взрив е разтърсил Свищов.
Новината бе потвърдена и от кмета на града – Генчо Генчев, предава Нова тв.
Взривът е възникнал в завод „Свилоза“. Според първоначалната информация е гръмнал котел със сода каустик. Няма данни за пострадали при инцидента, но пък са налице има сериозни разрушения.
Районът около предприятието за целулоза е отцепен от полиция. Поточните линии са спрени. Инцидентът е станал към 9:30 ч. тази сутрин. На място са били изпратени екипи на пожарната и екоинспекцията във Велико Търново. От общината са категорични, че не съществува никаква опасност за населението.
Припомняме, че само преди две седмици градът бе ударен от друг проблем – пороен дъжд.
Той нанесе сериозни щети в Свищов.
Сигнали бяха подадени от кметовете на селата Ореш, Драгомирово и Козловец за свлачищни процеси, наводнени дворове, наноси от кал, изкоренени дървета, отнесени отводнителни шахти и нарушена пътна настилка.
От ранните сутрешни часове съдействие при отводняването оказвали екипи на РСПБЗН, ВиК – Свищов и ОП „Чистота – Свищов“. Кметът на общината Генчо Генчев беше на терен и оказа съдействие при огледа и координацията на всички звена.
На място бе и Общинска комисия за оценка на щетите във всички засегнати зони. Уведомени бяха областният управител Любомира Попова и Агенция „Пътна инфраструктура“.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 70 − = 65

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.