Всяка зодия си има цвете, което й подхожда!(Част 1)

by npetrov
535 views

Какво цвете сте според зодията
Първият знак в зодиака Овен има цвете, което му носи щастие. И това е лалето. Родените под този огнен знак винаги са в движение, търчат нагоре-надолу и се люлеят все едно са на люлка. Като това цвете и Овните са дръзки, пращящи от жизнени сокове, ярки, но и …много крехки. Девет яркочервени лалета е най-точният букет за родените под знака на Овен.Девятката е и щастливото число на тази зодия.
Разкошните бели кремове са цветята на родените под знака на Телец.Те символизират любовта към лукса и изящството, така и чувствителността на представителите на тази зодия. Кремът, познат още като лилиум, символизира кралската власт, могъщество, сила. То е цвете за специални и тържествени поводи. Щастливото число на Телеца е шест.
Зодиакалното цвете на зодия Близнаци е Роза. Интересите и талантите на този въздушен знак са толкова разностранни, както са символичните значения на Царицата на цветята.Това цвете е натоварено с толкова много символика, казва и писателя Умберто Еко в романа си „В името на розата”.Букет от пет розови, бели и чаени рози са добър избор за представителите на зодия Близнаци. Пет е щастливото число на този знак.
Слънчогледът е цветето на Лъва. Блага Димитрова толкова е запленена от това цвете, че му посвещата и поема. В букетът слънчогледът не може да бъде акцент, нито дпълнение. Той е само и единствено център! Така Лъвът се откроява, където и да отиде, навсякъде. Огромни цветове, ярки и открити, те олицетворяват самоувереност, директност и смелостта на този огнен знак. Букетът трябва да съдържа само един огромен и няколко по-дребни цветове.
Цветето на Девата е маргаритка.Този зодиакален знак прилича на цветето си по това, че като него е красиво, интелигентно, извънредно скромни, които често не схващат сарказма. Като прекрасните маргаритки се принасяв в жертва на света. В букета им се събират точно пет прекрасни маргаритки.
Любимото цвете на зодия Рак е ралица. Пенчо Славейков е написал за нея поемата си „Ралица”. Ралица е високо като свещ цвете, което е или кичесто синьо-лилаво, бяло или розово на цвят. Цветето е известно още под името делфиниум.Цветето символизира сърдечния,верен и страстен приятел и партньор, какъво е и този зодиакален знак. Асоцииря са още с чувствената и романтична любов на тази зодия. Бутетът за Рака най-добре да е от горски цветя, гарнирани със сини ралици-пет или седем на брой.

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.