Заседание на Комисията по противодействие на корупцията: пореден пример за некомпетентност и непознаване на законите на страната

https://crimes.bg/vodeshha-tema/zasedanie-na-komisiyata-po-protivodeystvie-na-korupciyata-poreden-primer-za-nekompetentnost-i-nepoznavane-na-zakonite-na-stranata/28323 Crimes.bg
Заседание на Комисията по противодействие на корупцията: пореден пример за некомпетентност и непознаване на законите на страната

Заседание на Комисията по противодействие на корупцията: пореден пример за некомпетентност и непознаване на законите на страната показаха членовете на парламентарната комисия, които до последно не успяха да разберат дали са събрани кворум за провеждането на така важното заседание на Комисията - изслушване на главния прокурор Иван Гешев, но не по теми, засягащи противодействието на прокуратурата, а разискване на основната опорка на управляващата коалиция - снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.
Заседанието се превърна в своеобразно начало на предизборните на кампании на ПростоКировците, ДъБъ и сие, а главният прокурор за пореден път показа завидно спокойствие и уважение към институцията Народно събрание.

Още в началото се наложи Гешев да припомни, че, както вече се превърна в традиция, отново е привикан по махленски начин, типичен за кирчовците - в последния момент и по тема далеч от най-наболелите теми за обществото.


В своето изказване главният прокурор за пореден път се опита да обърне внимание на народните представители, че хубаво се занимават с политиканство, но преди всичко българските данъкоплатци им плащат заплатите, за да изпълняват вменената им законодателна инициатива. За улеснение, Гешев бе принтирал за членовете на комисията годишните доклади на Прокуратурата, останали без внимание от НС. Тук стои въпросът, как управляващите искат и виждат отчетността на главния прокурор, след като дори не използват и наличните им лостове за това.

Още, Гешев и предаде още веднъж прилежно принтирани и предложения за промени на НК, за които главният прокурор апелира вече две години, с цел намаляване формализма на наказателното правосъдие у нас, получаване на по-бързо правосъдие и най-актуалното в момента - предвиждането на по-сериозни наказания за извършителите на ПТП след употреба на алкохол и наркотични вещества.


Видно и от качените видеа, нивото между главния прокурор и народните представители е на двата полюса, което поставя няколко въпроса:

1. Дали управляващи наистина целят “промяна” и заличаване на някакъв порочен модел, или иска “променя” по техен също толкова порочен модел?

2. Защо този състав на НС само говори за законопроекти, ама не написа нищо?

3. Защо се губи парламентарно време да се провежда предизборна кампания под формата на толкова важна постоянна комисия в НС?

4. И най-шокиращото - след главния прокурор изслушани бяха журналисти, но не разпространилите тези снимки, а така известният застъпник на тези на простокирчовците - Атанас Чобанов. Защо и по силата на коя харвърдска логика?


[fvplayer id="1"]


[fvplayer id="2"]

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.