Иван Гешев след удара с 200 км./ч.: Затова прокуратурата иска отнемане на коли от пияни и дрогирани

https://crimes.bg/vodeshha-tema/ivan-geshev-sled-udara-s-200-kmch-zatova-prokuraturata-iska-otnemane-na-koli-ot-piyani-i-drogirani/27631 Crimes.bg
Иван Гешев след удара с 200 км./ч.: Затова прокуратурата иска отнемане на коли от пияни и дрогирани

Изданието "24 часа" е потърсило за коментар главния прокурор Иван Гешев, който преди дни на семинар говори за исканите от държавното обвинение промени в законодателството.


Ето и коментара му:

Съболезнования на близките на поредните загинали и пострадали от водещата се война по българските пътища. Това вече е огромен социален проблем и държавата е в дълг на българските граждани.


Отдавна Прокуратурата на РБ внесе предложения за законодателни промени включително и отнемане на МПС на пияни и дрогирани шофьори.


Знаем че тази тема се повдига само при някое тежко ПТП, но се надявам, че най после държавата ще изработи цялостна стратегия за решаване на този проблем. Защото утре може да пострада близък на всеки един от нас. Сигурен съм, че колегите ще си свършат работата в конкретния случай, но по-важно е взаимодействието на институциите, за да не продължава тревожната тенденция да сме първенци в ЕС по такива инциденти.

Източник: 24chasa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.