Внимание: Роми масово мамят пенсионери

Общините предупреждават възрастните хора да внимават с дървата за отопление

by iva nikolova
16 799 views

С наближаването на зимата все повече се регистрират измами с продажба на дърва за огрев. Информацията бе потвърдена от Регионалната дирекция на горите в Кюстендил.

Оттам взимат мерки, като са изпратили уведомителни писма до всички 9 общини в областта, в което сигнализират за потенциални злоупотреби с нерегламентирана търговия между незаконни продавачи на дърва и потенциалните им клиенти. Става въпрос основно за хора от ромски произход, на които това им е поминъкът.

Някои от общините от своя страна качиха информацията в уебсайтовете си.

Много често продавачите се представяли, че са от името на кмета, когато влизали в контакт с потенциалните си клиенти. Основно тези предложения са насочени към възрастните хора.

Измамата най-често се състояла в това, че не се получава реално платеното количество, а много по-малко. Това на свой ред оскъпява значително отоплението, като в някои от засечените случаи било почти двойно по-малко от уговореното.

В други случаи се опитват да изнудват пенсионерите, като директно разтоварвали дървата пред домовете им без да са поръчвани и иска да им бъдат заплатени. В противен случай жертвата трябвало да ги натовари обратно в камиона.

От РДГ и общините съветват хората, станали жертва на някоя от измамите да сигнализират веднага на 112.

Източник: lupa.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 38 + = 47

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.