Внимание! Нова схема за обири на апартаменти в София (Вижте наглите действия на апашите – Разказ на потърпевш)

by npetrov
5 029 views

Крадците едвам дочакаха падането на Извънредното положение и отново плъзнаха по къщите. Млада жена от София разказва, че е станала жертва на опит за обир.
По чиста случайност случаят не е приключил с нападение или големи имуществени и парични загуби. Ето какво разказва жертвата: „Искам да ви предупредя да бъдете бдителни, тъй като снощи около 4 часа сутринта някой се е опитвал да влезе в нашият апартамент през терасата – етаж втори, кварталът е „Гео Милев“. Наглецът е успял да се качи на терасата по решетките предпазващи апартамента на първи етаж.Нашата балконска врата беше затворена с райбер, но не и прозорчетата към нея. Наглецът смъква едното прозорче, но явно го е изтървал при откачането и то е паднало вътре в кухнята и се е счупило.От вдигнатият шум е избягал и съседите са го видели. От цялото бързане да се измъкне си е изтървал фенерчето, което за наше щастие е брандирано.Органите на реда дойдоха на място за оглед, но тъй като няма проникване в имота или разбиване на врата, само констатираха случая. Бъдете бдителни и се пазете, ние сме с две малки деца и не искам да си представя каква уплаха щеше да бъде, ако беше успял да влезе!“Под поста на жената във Фейсбук други коментират, че са станали жертви на обир по същата схема: „Явно пак започват по същата схема да действат. В апартамента на сестра ми бяха влезнали по същия начин и ги бяха обрали, докато те си спят в спалнята! Внимавайте“, пише млада жена. „При нас в Толстой 2 пъти за месец се опитват да влезнат, единия път са влизали и са се разхождали с кални обувки по кухненския плот докато все още сме били будни по другите стай, а втория път не са успял да отворят прозореца, а само са ръчкали с отвертка и са повредили дограмата“, разказва потърпевша. „В Банишора, преди три години влязоха в апартамента ни, в 3 през нощта, на 2-ри етаж, по улука, през терасата и право в хола. Жив късмет бе, че точно тази нощ мъжът ми не беше нощна смяна. Гони го през квартала сигурно 30-40 мин., не успя да го хване. Пуснахме жалба и до там, нищо не се случи. Година по-късно абсолютно същата схема, този път обаче го хвана, много бой изяде“, спомня си друга жертва. 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 2 = 4

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.