Важна информация за всеки, който желае да изтегли безлихвен кредит

by npetrov
4 280 views

Условията за отпускане на безлихвени кредити вече са променени
Правителството взе решение за промяна на условията за отпускане на безлихвени кредити по програмата в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд заради пандемията от коронавирус.
Причината за въвеждането на промените в програмата е, че в хода на нейното изпълнение бе установено, че заложените в нея изисквания в известна степен затрудняват достъпа на част от нуждаещите лица до безлихвени кредити.
Приетите промени засягат и процеса на подписване на споразумения между Българската банка за развитие и търговските банки за изпълнение на програмата.
Благодарение на тях ще се осигури по-голяма възможност и достъп на по-широк кръг от лица финансирането, осигурено от държавата по време на пандемията.
Право на безлихвен кредит ще имат лица, които отговарят на изискването да са работили на трудов договор в последните 6 месеца
Самоосигуряващите се лица също ще могат да се възползват от програмата. За да кандидатстват, те е необходимо да докажат, че в първото тримесечие на настоящата година или за всяко следващо календарно тримесечие доходите им са спаднали с поне 20 % спрямо съответното тримесечие през 2019 г.
Право на безлихвен кредит имат както хора с платени осигурителни вноски, така и такива с декларирани, но неплатени вноски за период от поне 6 месеца преди кандидатстването, пише Pariteni.bg.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 23 = 28

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.