Варненски ченгета онемяха от откритието си

Те разкрили високотехнологична оранжерия за наркотици

by iva nikolova
10 700 views

Полицаи от ГДНП и варненската дирекция разбили наркооранжерия в района на село Млада гвардия. Те провеждали специализирана операция по пресичането на наркопроизводството и наркоразпространението.

Те се натъкнали на изградена плантация, оборудвана с високотехнологична апаратура за отглеждане на канабис. От оранжерията са иззети над 450 саксии с конопено растение. Също така са открити и 10 плика с тревиста маса, замразени във фризер с общо тегло от 8 килограма. Открити са е торове и приспособления за грижа за конопа.

Двама мъже са арестувани, като те са на 45-годишна възраст. Жители са на село Кокаляне и Садиево, като те са с няколко криминални регистрации, както и осъждани. Криминалистите претърсили и личните им автомобили и жилища, като там също са открити пликове с марихуана, както и електронни везни.  Това според запознати доказва тяхната съпричастност към производството и разпространението на наркотични вещества.

Очаква се държавното обвинение да ги задържи за 72 часа, както и да поиска от съда да остана за постоянно зад решетките до приключване на делото. Работата по документиране на случая и обработка на веществените доказателства продължава.

Предстои и експертиза за стойността на заловената стока, като според запознати тя надвишава 1000 000 лева.

Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 39 − 38 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.