Варна в ужас! Роми се завръщат масово от Италия

by npetrov
6 527 views

„Здравните заведения във Варна имат достатъчен капацитет, за да приемат болни с коронавирус, ако се наложи“.

Източник:

2020-03-15 19:32:00

Анализи

3
Прочетено: 63630
Кратка връзка

„Здравните заведения във Варна имат достатъчен капацитет, за да приемат болни с коронавирус, ако се наложи“.
 
Това заяви след работно заседание с директорите на болници областният управител Стоян Пасев, пише Монитор. Той обясни, че болничните легла са 152 и коментира ситуацията със завърналите се от Италия стотици роми, които живеят в района на община Аврен.
 
„Само в село Дъбравино има над 450 души, завърнали се от Италия. Подали сме сигнал до полицията и до РЗИ-Варна. По-рано стана известно, че мъж се е върнал от Италия и е дал положителна проба за коронавирус. Дали има болни сред тях? Те нямат навика да ходят по лекари. Дано са си попълнили декларациите и не са излъгали на границата, откъдето влизат у нас“, коментира още Пасев.“Няма съществени промени в обстановката във Варна и областта. Пуснал съм до председателя на Националния щаб за борба с коронавируса, ген. Мутафчийски искане да се върне за Варненска област първия вариант за превантивните мерки“, коментира още областният управител.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 43 + = 51

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.